.

.

АКТИВНОСТИ У СКЛОПУ ПРОСЛАВЕ НОВОГОДИШЊИХ И БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА

ng carolija

За крај године, понесени еуфоријом новогодишњих и божићних празника, Центар за културу и спорт општине Лучани у Гучи, у сарадњи са установама на територији општине, припремио је разнолик програм у оквиру „Новогодишње чаролије“.

Поред тога што смо поклонили пажњу нашим најмлађим суграђанима, посетиоци Центра су у прилици да виде и део културних садржаја које Центар нуди.

Већ 22. децембра, Црвени крст општине Лучани организује пријем за добровољне даваоце крви.

25. децембар је резервисан за програм који је побрао велике симпатије како најмлађих тако и старијих суграђана. Реч је о такмичењу деце у певању под називом „Новогодишња звездица“ у оквиру којег бирамо најсјајније звездице 2017. године, а учешће у такмичењу су узели ученици из свих школа са територије општине Лучани.

У уторак, 26. децембра, најмлађи ће уживати у „Новогодишњој заврзлами“, позоришној представи која ће на прави начин дочарати новогодишњу магију.

У среду, 27. децембра, посетиоци ће имати прилику да присуствују годишњој изложби Удружења самоуких сликара и вајара Драгачева посвећену 43. годишњици стваралаштва и Мирославу Бербатовићу.

У четвртак, 28. децембра не пропустите хуманитарну представу „Изокренута бајка“ у организацији ПУ „Наша радост“ Лучани.

У петак, 29. децембра, „Јуримо кроз мећаву“ заједно са ученицима ОШ „Миленко Шушић“ из Гуче који су припремили новогодишњи приредбу.

Недеља, 7. јануар 2018. Године, резервисан је за већ традиционалну прославу Божића у Гучи код Споменика трубачу. Не пропустите Божићни базар где ће локални произвођачи излагати и продавати традиционалне производе. Посетиоци ће имати прилику да чују трубачки оркестар „Драгачевске трубе“ из Гуче и све то уз кувану ракију, вино и послужење. Организатор програма је Туристичка организација општине Лучани „Драгачево“ Гуча.

ИЗЛОЖБЕ У ХОЛУ ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ

Од 12-31. децембра посетите изложбу „Путевима драгачевских ткаља“ и упознајте се са радовима полазника школе ткања. Пројекат подржан средствима Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Од 5.-31. јануара 2018. осврнимо се заједно на 57. Драгачевски сабор трубача кроз изложбу „Ретроспектива 57. Драгачевског сабора трубача- поглед уназад“.