Компоненты Joomla

saborskiodborСаборски одбор, као највише организационо тело Драгачевског сабора трубача у Гучи, пред учеснике у организацији овогодишњег 56-тог по реду Сабора, поставио је три циља која су једногласно усвојена. Први је успешна реализација свих програмских садржаја, затим повећање посећености за најмање 30 % у односу на прошлогодишњи, а као важан циљ како постићи већи финасијски ефекти за улагања у саборску инфраструктуру.

Активности почеле на време

,,Све активности на обезбеђењу средстава за реализацију петодневних програмских садржаја, међу којима су концерти Цеце и Боре Чорбе, дан пре Сабора, и Северине и Мирослава Илића, дан по завршетку Сабора трубача, који ће се ове године одржати од 11 до 13 августа почеле су на време. Новина је и такмичење мајстора трубе за звање „Шампион Гуче“ и статуу „Десимир Перишић“ – први мајстор трубе из Драгачева“ каже председник Саборског одбора Слободан Јоловић.

Анекс са Апатинском пиваром, трошкови смањени на минимум

,,Саборски одбор је јуче од генералног спонзора Апатинске пиваре затражио да се потпише анекс закљученог четворогодишњег уговора, чиме би се исти ограничио само на овогодишњи Сабор, као и да се уступање јавних површина за точење и продају њиховог пива, а са којим газдује општина Лучани, врши од стране општине јавним оглашавањем како би било траспарентно и доступно под једнаким условима свим грађанима.

Донета је одлука да се смање сви трошкови Сабора. Посебно они који се односе на разна путовања тзв. „јагњећих бригада“ по иностранству. Више од десет година, једни те исти људи, самозвани представници Гуче, приватно, а о трошку Сабора и буџета општине, путују у Црну Гору, Словенију, Пољску и друге земље, ради дружења и ића и пића. Са собом воде и ТВ екипе и сликају се и то приказују ругајући се грађанима и организатору. Због тога је затражено да се изврши ребаланс буџета општине Лучани којим ће се укинути трошкови репрезентације и свих других врста баханалија, посебно оних који то чине неовлашћено и у име организатора и без сагласности Саборског одбора.

Саборски одбор ће одређивати делегације, највише два до три члана, које ће званично представљати Сабор у предтакмичарским центрима, а промоција Сабора се врши у складу са донетим планом од стране Саборског одбора и њу врше Туристичка организација, Центар за културу и органи Сабора.

Саборски одбор је закључио да припреме за овогодишњи Сабор теку по плану, изразио забринутост за динамику радова на завршетку Дома трубача, ставио акценат на маркетинг и пратеће послове од којих зависи остваривање претходно наведених циљева.

Чланови Саборског одбора су сагласни да треба извршити измене и у саставу овогодишњег жирија, дугачије организовати пркинг службу, а посебно контролу рада свих учесника у организацији ове манифестације у којој посебну улогу имаће надлежни државни органи и инспекцијске службе.

Саборски одбор донеће посебне мере за спречавање свих облика насилног понашања од стране појединаца који годинама не поштују закон, акта и одлуке организатора“ закључци су састанка са јучерашњег састанка Саборског одбора.