Компоненты Joomla

odbor2

Први пут од ове године гласање на такмичењу трубача у Гучи вршиће се пред очима публике и у директном телевизијском преносу, рекао је Добривоје Марински на данашњој конференцији за штампу. "Ова новина уведена је на захтев Саборског одбора. Свих пет чланова жирија имаће таблет и у директном преносу видеће се како ко гласа. На тај начин избећи ћемо  чекање проглашења победника, и одмах након одсвиранаих нумера на малим екранима видећемо  ко је какву оцену добио. Сматрам да је то велики искорак ка објективном жирирању“ казао је он.

Марински је нагласио да је захваљујући доброј координацији са организаторима померена лествица квалитета Сабора.,,Успели смо да обезбедимо 4 милона динара више за додатне садржаје. Обезбедили смо по 100.000 динара партиципације за сваки оркестар који се такмичи, чиме ће им бити покривени основни трошкови. Милион динара је награда за ,,Шампиона Гуче“ а за фудбалски клуб Драгачево на чијем стадиону се одржава такмичење обезбеђена је иста сума новца“ нагласио је он.

Директор Центра за културу Слободан Вељовић казао је да су сви програмски садржаји дефинисани.,,Програм је веома згуснут дешавањима и на сваки сат ће се смењивати дешавања на позорницама. Наступиће бројна КУД, здравичари,певачке групе, трубачи а биће отворене привредне и уметничке изложбе. Жао ми је што нисмо успели да све заинтересоване уврстимо у програм, али надам се да ће бити прилике наредних година“ казао је Вељовић


Доловић – било опструкције, али успели смо

Миливоје Доловић,председник ИО Сабора казао је да је овогодишње прво такмичење мајстора трубе изузетно добро прихваћено, поготову од трубача са југа Србије. ,,Морам да кажем да смо успели да организујемо једно такво надметање иако није било нимало лако, поготову што је на жалост, било опструкција од стране локалних трубачких мајстора. Али добили смо огромну подршку са југа тако да ће на том надметању наступити 11 оркестара. Очекујемо одговор од Вељка Остојића и Дејана Јевђића, којима је упућен позив да се изјасне до 25 јула“ казао је Доловић


Угоститељи - задовољан гост је наша брига

И угоститељи су спремни.Томица Протић председник Удружења угоститеља казао је да ће услуга бити на нивоу и да им је циљ да Сабораши оду задовољни из Гуче.,,Трудићемо се да све по чему је Сабор постао познат негујемо и чувамо за генерације које долазе. Задовољан гост и будућност Сабора нам је на првом месту” нагласио је Протић.

Иначе од самог улаза у Гучу из сва три правца је појачана активност на одржавање путева првог и другог реда. У току је уређење и припрема саборске инфраструктуре, казао је Миливоје Доловић председник Извршног одбора.