Компоненты Joomla

saborskiodbor

На седници Саборског одбора Драгачевског сабора трубача, одржаној јуче у Гучи, закључено је да припреме за овогодишњи 56. Сабор, који ће се одржати од 10 – 14.августа, улазе у завршну фазу и да је све спремно за највећи фестивал трубе у свету.

Чланови Саборског одбора одлучили су да овогодишња посебна јавна признања доделе и то: почасно звање „Домаћин Сабора“ Милораду Додику, председнику Републике Српске, који ће и отворити 56. Сабор, а највише признање „Плакету Сабора“ Министарству трговине, туризма и текоминикација Владе Републике Србије за немерљив допринос у изградњи Дома трубача у Гучи и покрићу трошкова Сабора.

Поводом 56. Драгачевског сабора трубача у Гучи заслужнима биће додељене и посебне захвалнице. Добитници су:
Апатинска пивара Апатин – генерални спонзор Сабора са 100 хиљада eura, Милољуб Алексић из Београда власник „ALKOGROUP“ - пријатељ Сабора, ТВ ПИНК из Београда – медијски промотер Сабора, Добривоје Марински из Аранђеловца – дугогодишњи партнер Сабора, Културни центар Чајетина – за организацију предтакмичења у Златибору, Љубиша Ристић из Сурдулице – оснивач предтакмичења у Сурдулици и пријатељ Гуче, Глас Западне Србије из Чачка, новинар „Политике“ Гвозден Оташевић и дугогодишњи традиционални гости Сабора и љубитељи трубе из Немачке Др Душан Миливојевић из Штургата и Ирена Берналдо и Милутин Давинић из Берлина.

Признања биће им уручена свечано првог дана Сабора.

Звање „Мајстор трубе“ стекао је Милош Величковић – Барка из Књажевца, али га Саборски одбор још није прогласио јер још увек није попунио пријаву за овогодишње такмичење мајстора трубе па је могуће да ће му бити исто додељено наредне године.

Саборски одбор је потврдио раније опредељење да ће спровести максималне мере штедње, укинуо бесплатне пропуснице, донео одлуку да паркинг карте морају платити и чланови Саборског одбора и функционери општине Лучани, као и да се репрезентација укине или сведе на најмање могући ниво.

Саборски одбор је оценио да се лоше навике код појединаца тешко али ипак мењају и да су старом праксом и ове године неки несавесни појединци путовали по иностранству о трошку пореских обвезника, али је одлучан да кабадахијама стане на пут и не дозволи да приватне госте часте о трошку Сабора.

Саборски одбор обавештава јавност да ће предузети све мере против свих оних који несавесно и неодговорно се односе према финансијским средствима и који на своју руку на било који начин нарушавају саборска правила и одлуке Саборског одбора а посебно оних који одређене послове и услуге уступају одређеним лицима по вишим износима.

На јуче одржаној седници Саборског одбора закључено је да у жирију за предстојеће такмичење трубача не треба да буде нико ко је последње три године био а да састав потпуно новог жирија треба одредити и саопштити непосредно пред почетак Сабора.

ПРЕДСЕДНИК САБОРСКОГ ОДБОРА
Слободан Јоловић