Компоненты Joomla

gucastadion

Избором пет најбољих оркестара са предтакмичења на Златибору, познати су сви учесници овогодишњег финалног такмичења на 56. Сабору трубача у Гучи.

На предтакмичењу на Златибору, најбољи су били оркестри Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића из Пожеге, Марка Глигоријевића из Дуба, Ивана Јовановића из Ужица, Мирољуба Кремића из Гостинице и Радојка Витезовића из Тубића.

Претходно су се са предтакмичења из Бољевца, у финале пласирали, оркестри Саше Павловића из Пирота, Божидара Младеновића из Свилајнца и "Златне трубе" из Књажевца.

На предтакмичењу у Ковачици, најбољи је био оркестар Данијела Јокановића из Шида.

Са предтакмичења у Котражи, у финале су се пласирали оркестри Марка Трнавца из Мршеља и "Драгачевске трубе" из Гуче.

Највише оркестара стиже из јужне Србије. Са предтакмичења у Сурдулици, на финално такмичење су се пласирали оркестри Стефана Младеновића из Врања, Бојана Крстића из Владичиног Хана, Бојана Ристића из Владичиног Хана, Божидара Николића Доње из Грделице, Синише Станковића из Загужања, Владице Новковића из Загужања и Саше Крстића из Загужања.

Овогодишњи Сабор трубача трајаће од 10. до 14. августа. Финално такмичење најбољих трубачких оркестара је у суботу 13. августа са почетком у 21:00 сат.