3 Najbolje Električne Gitare u 2019

Kada se radi i biranju najbolje električne gitare, treba reći da je taj izbor malo teže napraviti obzirom da treba mnogo stvari imati na umu. Naravno, pre svega treba odrediti žanr koji ćete svirati jer to u velikoj meri utiče na izbor samog instrumenta. Iako iskusni prodavaci mogu da Vam pomognu pri izboru, mi smo odlučili da Vam pomognemu u odabiru najbolje električne gitare.

Fender Player Stratocaster

Sama gitara napravljena od drveta jove dok je vrat gitare urađen od javorovog drveta, osiguravajući kvalitetnu izradu ovog instrumenta. Iako je cena ovog modela dosta veća, shodno tome možete očekivati i vrhunski kvalitet zvuka.

main-63ead725

Veoma precizno podešavanje tonova omogućava sviranje i najtežih melodija i tonova, pa je tako ovaj model pogodan i za levake obzirom da nema specijalne verzije napravljene za levake. Uz 22 praga, ova gitara zaista predstavlja jedan od najboljih modela koje možete izabrati, bilo da svirate profesionalno ili rekreativno. Iako je namenjena modernim zvukovima, gitara može da se podesi da zvuči „vintdž“ mada nije za takav zvuk prvenstveno namenjena.

Svi koji sviraju moderni rock/jazz će biti oduševljeni gitarom, pogotvu što cena opravdava kvalitet do maksimuma, što znači da nećete zažaliti ukoliko ju kupite.

PRS SE Custom 24

Ukoliko želite gitaru od mahagonije, klasičnog izgleda, koja ima 22 praga sa laganim podešavanjem tonova, ovaj model je za Vas. Gitara izgleda veoma moderno, ali opet klasično što znači da će sigurno da izgleda upadljivo i profesionalno u svakoj prilici.

se_custom_24_spalted_2018_photo4

PRS vibrato tehnologija stoji iza instrumenta omogućavajući tjuniranje zvuka veoma precizno. Gitara zadržava kvalitetan zvuk čak i pri visokim nivoom „gain-a“ što Vam omogućava da odvisrate metal tonove.

Gretsch G2622 Streamliner

Od laminiranog javora polu-šupljee izrade, ovaj model gitare definitivno zauzima jako treće mesto. Prva stvar koja se primećuje jeste opcija podešavanje Master tona na gitaru, uz pomoć jednog dugmeta. Ovaj model ima malo piskaviji zvuk za razliku od prethodna tri, ali je upravo to ono šti i izdvaja ovu gitaru. Kada se uzme u obzir činjenica da ova gitara košta manje od 500 evra a da nudi zaista fenomelanan zvuk koji Vam omogućava sviranje više žanrova, jasno Vam je da je ovo veoma kvalitetan instrument.